Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior pod serową pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
tymianek 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior pod serową pierzynką

Kalafiora ugotować na parze lub w osolonej wodzie. Jajka z przyprawami i musztardą rozkłócić. Przestygniętego kalafiora obtoczyć w jajku i bułce. Różyczki ułożyć w nasmarownym masłem naczyniu żaroodpornym. Na wierzch dodać wiórki zmrożonego masła. Zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 175 stopni. Pod koniec pieczenia posypać kalafiora serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 18.06.2013 07:52
takiego kalafiora jeszcze nie jadłam :)
dagmara020 29.09.2012 13:38
bomba:)
Dorota_31_ 25.09.2012 08:35
super
magdziorka6 24.09.2012 20:25
mmmm już mi ślinka....mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak