Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany i smażony ser camembert.

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 3 sztuki
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
olej do smażenia

Porada

Ja użyłam ser naturalny,po 75 g każdy.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany i smażony ser camembert.

1.Jajko roztrzepujemy z pieprzem mielonym do smaku.
2.Ser panierujemy w roztrzepanym jajku,a następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na nim panierowane krążki sera po kilka minut z każdej strony.
4.Usmażony ser osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.08.2015 11:01
Dziękuję i polecam wypróbować:)
Ada-Gaba 20.08.2015 10:30
pyszna przekąska
dom-agi 20.08.2015 09:20
Z chęcią bym spróbowała!
gusia1000 20.08.2015 00:16
Dobra przekąska.
Grazyna0211 19.08.2015 21:51
mój ulubiony
bogusia 82 19.08.2015 21:00
Uwielbiam taki serek, jest pyszny:)
Ania67 19.08.2015 20:06
Bardzo taki lubię
justynkag 19.08.2015 19:56
Od dawna mam ochotę na ten serek i chyba w końcu spróbuję.
kuchcik89 19.08.2015 19:55
jeszcze nie próbowałam, a na pewno jest smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak