Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane żeberka

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
pęczek włoszczyzny
Liść laurowy suszony Prymat
ziarenka ziela angielskiego
cebula 1 sztuka
sól
mąka do panierki
jajko ok 2 do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane żeberka

W garnku zagotowujemy wodę. Dokładamy włoszczyznę, przyprawy i sól. Następnie dokładamy podzielone na około 8 części żeberka. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż żeberka będą miękkie.
Gotowe wyjmujemy z wywaru. Delikatnie oprószamy solą. Po około 20 minutach panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.

Doskonale smakują w towarzystwie frytek gdy są jeszcze ciepłe i chrupiące. Otrzymany wywar można wykorzystać do przygotowania zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.02.2014 23:21
Dobre jedzenie.
Mira85 07.01.2014 16:33
super pomysł
2milutka 07.01.2014 16:31
super danie na zagryzkę..:)
norweska20 07.01.2014 15:43
dla mnie nowy pomysł..super
Barbara13 07.01.2014 15:41
ooo w takiej wersji jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak