Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane talarki cukini

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
olej do smażenia 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane talarki cukini

Cukinię myjemy, kroimy w talarki o grubości około 1-2 cm. Posypujemy papryką i ziołami prowansalskimi. Maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju aż do zezłocenia się panierki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.07.2016 14:39
smaczne talarki
dodi 13.07.2016 09:22
też takie lubimy
Renataj 12.07.2016 21:56
Uwielbiam - takie mocno przypieczone, chrupiące:)
Jolcia_90 12.07.2016 21:29
super są takie cukiniowe talarki :)
Renata9 12.07.2016 21:18
Fajna przystawka
halina17 12.07.2016 19:50
Bardzo lubię panierowaną cukinię.
Ola1young 12.07.2016 14:16
babcia tez takie robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak