Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane plasterki cukini

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane plasterki cukini

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie umyć. Pokroić na plasterki i posolić z obu stron.
Krok 1 - Panierowane plasterki cukini foto
2
Na jednym talerzu rozbić i roztrzepać jajko, na drugim wysypać bułkę tartą. Panierować cukinię w bułce, jajku i znowu w bułce.
Krok 2 - Panierowane plasterki cukini foto
3
Rozgrzać na patelni olej. Smażyć cukinię na dużym ogniu aż się zarumieni - ok. 3-4 minuty.
Krok 3 - Panierowane plasterki cukini foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Panierowane plasterki cukini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.04.2013 07:51
Taką cukinię lubię :)
Luka Li 07.03.2013 20:01
Lubię taką cukinię:)
halina17 07.03.2013 13:13
Uwielbiam panierowaną cukinię , w lecie gdy jest sezon na ogrodową , bo o wiele smaczniejsza niż teraz sztucznie hodowana.
Ania321 07.03.2013 13:12
zdjęcia na szczęście wróciły :)
agnieszka214 07.03.2013 12:26
bardzo apetyczny pomsył
pierniczkowo 07.03.2013 12:24
bardzo lubię taką cukinię, z chlebkiem jest pyszna:)
Ania321 07.03.2013 12:23
Nie wiem dlaczego, ale nie zapisały się zdjęcia do każdego kroku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak