Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane piersi z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat ok. 1 łyżeczka
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane piersi z kurczaka

Kroki postępowania

1
Do bułki tartej dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Panierowane piersi z kurczaka foto
2
Piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 2 - Panierowane piersi z kurczaka foto
3
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 3 - Panierowane piersi z kurczaka foto
4
Każdy płat z piersi kurczaka zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę lekko docisnąć do mięsa.
Krok 4 - Panierowane piersi z kurczaka foto
5
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Panierowane piersi z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.02.2014 21:15
Lubię takie :)
ONY_za_kare 20.09.2013 10:45
fajne kotleciki :)
Katarzyna59 12.06.2013 08:13
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak