Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki od Mariel

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki od Mariel

Kroki postępowania

1
Jajka roztrzepać widelcem , dodać przyprawy i dwie łyżki wody . Pieczarki oczyścić i większe przekroić na połówki.Obtoczyć w roztrzepanym jajku .
Krok 1 - Panierowane pieczarki od Mariel foto
2
Następnie obtoczyć w bułce tartej .
Krok 2 - Panierowane pieczarki od Mariel foto
3
Smażyć na głębokim tłuszczu .
Krok 3 - Panierowane pieczarki od Mariel foto
4
pieczarki powinny uzyskać piękny złoty kolor.
Krok 4 - Panierowane pieczarki od Mariel foto
5
Pieczarki można podawać z sosem tatarskim lub czosnkowym.
Krok 5 - Panierowane pieczarki od Mariel foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 04.09.2013 19:06
jeszcze troszkę mocniej przyrumienione i były by dla mnie w sam praz :)
Megg 04.09.2013 17:43
super smaczny dodatek
Pani Domu 04.09.2013 17:13
świetny pomysł
Joannasz3190 04.09.2013 17:02
Smaczny dodatek :)
w mojej kuchni 04.09.2013 16:47
zawsze są podobne na przystawkę u nas na imprezie...
Zdzisław 04.09.2013 16:37
takie to lubię pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak