Panierowane krążki bakłażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    do panierowania
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana dokładnie umyć i pokroić na plastry. Posolić. Na talerzu rozbić jajko, lekko roztrzepać widelcem. Na drugi talerz wysypać mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Panierować bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć bakłażany około 2 minut, aż się zarumienią. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
brioszka 13.10.2013 15:30
bardzo lubię :) ja do panierki czasami dodaję parmezan albo grana padano :)
Pietruszka 16.09.2013 21:16
proste i smaczne
Jadwiga/Jaga85 04.09.2013 12:07
Z cukinii robiłam, z bakłażana nie. Ciekawy pomysł
PIOTR11 04.09.2013 11:13
pomysłowe i fajne
rafał5 04.09.2013 07:31
bardzo pomysłowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat