Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kotlety z piersi kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
jajko 3 sztuki
sól i pieprz do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki na głęboki talerz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kotlety z piersi kurczaka

Mięso myjemy, kroimy na pół i wzdłuż tworząc kotlety. Następnie delikatnie rozbijamy je tłuczkiem do mięsa.

W misce mieszamy widelcem jajka z przyprawami (solą i pieprzem).

Do głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą.

Mięso maczamy dokładnie w jajku z przyprawami. Najlepiej odstawić tak przygotowane mięso na godzinę do lodówki.

Po tym czasie (lub od razu jeśli nie możemy czekać) kotlety obtaczamy dokładnie z obu stron w bułce tartej.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.

Podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i fasolką szparagowej z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 26.10.2016 12:35
pyszne kotleciki
MagdalenaIC 25.10.2016 15:21
U mnie się lubi, zwłaszcza męska część ;)
Motorek 25.10.2016 14:28
lubię kotlety drobiowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak