Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kanie w marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 3-4 szt
cebula biała 1 szt
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
woda 1/2 l
ocet winny 1/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
ziele angielskie 3-5 szt
Gorczyca biała cała Prymat 3/4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kanie w marynacie

Kanie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawą uniwersalną i panierować w mące, w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane grzyby smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kawałki przełożyć do słoika, dołożyć cebulkę pokrojoną w paski.
Z wody, octu i pozostałych składników przygotować zalewę, doprawić do smaku. Gorącą zalać słoiki, dobrze zakręcić i pasteryzować ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.03.2014 18:08
Jakie fajne kanie moje ulubione
Dorian 01.03.2014 18:40
pyszne grzybki
czekoladka_m 16.01.2014 12:43
Na pewno smaczne:)
Angelika10 30.12.2013 00:24
fajny przepis
Bernadeta1 08.12.2013 00:29
takich nie jadłam, ciekawy przepis
Rybciia 14.10.2013 08:52
ciekawy przepis :-)
AURELKA 30.09.2013 19:07
ciekawy przepis na kanie
mirosława4 14.09.2013 12:42
takich jeszcze nie jadłam
olkaaa 07.09.2013 10:31
jeszcze takich nie jadłam
berys18 26.07.2013 08:19
świetne grzyby
Wafelek2601 17.07.2013 14:01
Dla mnie rewelacja
romanrafal
romanrafal 02.07.2013 09:07
nie jadłem ale ciekawe
Łukasz15 20.05.2013 10:54
Super grzybki
adelajda 19.05.2013 16:37
bardzo ciekawy przepis
gacopierz23 14.05.2013 14:30
smaczne zapasy
caralajna 16.04.2013 07:39
o. to dla mnie nowość, na pewno zrobię takie w sezonie
Mysiunia 05.04.2013 08:26
u mnie kanie zawsze się zjada na świeżo :) w takiej wersji też mogą być smaczne :)
fotoviderek 26.03.2013 06:47
Kanie są super :)
Ewelina38 23.03.2013 08:00
uwielbiam kanie ale takich jeszcze nie jadłam, super pomysł i na pewno z niego skorzystam :)
cooleczka 28.02.2013 10:40
nie wiedziałam, że tak można przyrządzić kanie
teresa18 09.02.2013 18:11
lubię kanie ale ich nie marynowałam, czas zacząć
gosia1988 06.02.2013 19:51
smakowicie wyglądają :)
ALAGOR 29.01.2013 22:31
tych jeszcze nie marynowałem
ONY_za_kare 28.01.2013 21:50
mmmm... kanie... to jest to!
MAR3STA 11.01.2013 16:49
pyszne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak