Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane grzybki świąteczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki suszone 1/2 szklanki/kapelusze
mleko 2 szklanki
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane grzybki świąteczne

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby umyć i zalać na noc zimnym przegotowanym mlekiem.
Krok 1 - Panierowane grzybki świąteczne foto
2
Następnego dnia dolać jedną szklankę przegotowanej wody i ugotować do miękkości.
Krok 2 - Panierowane grzybki świąteczne foto
3
Grzyby odsączyć.
Krok 3 - Panierowane grzybki świąteczne foto
4
Przyprawić solą i pieprzem do smaku, opanierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Panierowane grzybki świąteczne foto
5
Smażyć na oleju z obu stron, odsączyć na bibule i ozdobić świątecznie.
Krok 5 - Panierowane grzybki świąteczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak