Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane bakłażany z mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna wegetariańska wersja kotletów.

Składniki:

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
kulka mozzarelii 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane bakłażany z mozzarellą

Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym sok, który się wytrącił - ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na oleju na średnim ogniu do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak