Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana szparagówka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana szparagówka

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy z końcówek, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odcedzamy.
Krok 1 - Panierowana szparagówka foto
2
Przygotowaną fasolkę zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Panierowana szparagówka foto
3
Układamy na patelni z rozgrzanym masełkiem, smażymy na rumiano z dwóch stron.
Krok 3 - Panierowana szparagówka foto
4
Podajemy jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Panierowana szparagówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.02.2014 09:24
bardzo dobre
Seba 12.12.2013 08:34
bardzo fajne
Pietruszka 04.09.2013 11:33
fajna ta fasolka
ONY_za_kare 30.08.2013 12:47
takiej jeszcze nie jadłem!
Janina 15.08.2013 22:32
Pyszna, lubię taką;)
adelajda 10.08.2013 16:02
smaczny przepis
Pusia 05.08.2013 09:27
ciekawy pomysł
caralajna 03.08.2013 08:23
fajny pomysł :)
Dorota59 02.08.2013 19:10
pomysłowe, a ja uwielbiam fasolkę
alaaa 02.08.2013 10:17
tak nie próbowałam
RenataZ-et 01.08.2013 21:49
też taką robię - jest super
kate.500 31.07.2013 08:39
pyszna odmiana
Alex_M 30.07.2013 16:23
fajny pomysl na fasolke! :)
anemon 30.07.2013 14:41
Fajny pomysł na fasolkę.
Halina14 30.07.2013 08:25
pyszna taka fasolka
iwi 28.07.2013 12:30
Super pomysł na fasolkę.
Adamorek 28.07.2013 12:03
super taka fasolka
gottrina 28.07.2013 11:43
świetna fasolka, muszę wypróbować w takiej wersji
pierniczkowo 28.07.2013 11:26
w takiej wersji fasolki jeszcze nie jadłam, fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak