Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana pierś z kaszą i faoslką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 0,5 kg
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
fasola szparagowa 250 gram
jogurt naturalny 180 gram
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
kasza jęczmienna 1 torebka

Porada

Kaszę jęczmienną możemy zastąpić jaglaną :)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana pierś z kaszą i faoslką

Pierś z kurczaka kroimy w plastry i przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy panierkę i smażymy na gorącej oliwie.

W międzyczasie gotujemy kaszę oraz w drugim rondelku fasolkę szparagową.

Sos - prosta sprawa :) Dodajemy sos Prymat do jogurtu i mieszamy.

Kiedy kasza i fasolka są gotowe wykładamy na talerz:) Usmażoną pierś polewamy sosem. Kaszę posypujemy świeżym koperkiem lub koperkiem suszonym Prymat.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak