Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana i smażona cukinia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dla smakoszy cukinii proponuję dzisiaj cukinię panierowaną i smażoną na oleju. Taką cukinię przygotowuje się szybko, prosto i jest bardzo smaczna.

Składniki:

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jajko 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 szczypta
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gramów
olej do smażenia 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana i smażona cukinia

Cukinię myjemy, osuszamy a następnie cukinię obieramy ze skóry i kroimy w 1.5 cm-2 cm krążki.  Krążki rozkładamy na desce, oprószamy solą, pieprzem. Następnie wbijamy do miseczki jajka, roztrzepujemy widelcem ze szczyptą przyprawy uniwersalnej. Krążek cukinii obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż cukinia nabierze złotego koloru z każdej strony. Podajemy jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.06.2018 19:07
Dziękuję.;)
gusia1000 27.06.2018 17:27
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak