Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cukinia z serem feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
ser feta 100 gram
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cukinia z serem feta

Cukinię umyć, pokroić na plasterki. Przyprawić solą, panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Przyprawić uniwersalną przyprawą kucharek, dodać pokruszony ser feta i smażyć jeszcze kilka minut pod przykryciem lub wstawić na kilka minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.10.2015 10:59
fajny pomysł
Wafelek2601 11.09.2015 10:04
pyszna cukinia
paula191919 10.09.2015 20:47
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak