Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jaja 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię kroimy na grubsze plastry.
Krok 1 - Panierowana cukinia foto
2
Każdy plaster cukinii posypujemy solą i pieprzem.
Krok 2 - Panierowana cukinia foto
3
Jaja mieszamy z kucharkiem. Obtaczamy medaliony cukinii w jaju.
Krok 3 - Panierowana cukinia foto
4
Bułkę tartą mieszamy z mąką. Obtaczamy cukinię w mieszance.
Krok 4 - Panierowana cukinia foto
5
Smażymy na oleju.
Krok 5 - Panierowana cukinia foto
6
Gotowe.
Krok 6 - Panierowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 28.04.2015 17:48
Uwielbiam :-) Gdy tylko urośnie mi na działce to zawsze z mężem robimy na kolacje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak