Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANI WALEWSKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 10 dag
żółka 6
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cuker waniliowy 2 opakowanie
mleko 1/2 litra
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PANI WALEWSKA

Ugotować budyń rozwiercić z 1 kostka masła. Zagnieść cisto, podzielić na pół. Rozwałkować na papierze i pokryć powidłami śliwkowymi. Ubić piane z 3 białek i 15 dkg cukru pudru. Pianę wyłożyć na powidła i posypać 8 dkg włoskich orzechów. Upiec 2 placki. Jeden kładzie się na spód orzechami do środka, a drugi orzechami na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LubieSushi
LubieSushi 20.11.2013 16:26
Opisane na kolanie , na "odwal się"
monisia1977 20.11.2013 06:23
jest pysze bo też je robie
Katarzyna34 19.11.2013 20:18
super ciasteczko
Aleksandra/Olcia 19.11.2013 18:59
ojjj ale bym zjadła
cukiereczek 19.11.2013 17:36
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak