Panga w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    2 filety
  • masło

    1 łyżeczka
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • kurkuma

    1 szczypta
  • curry

    3 szczypty
  • sól

  • natka pietruszki

  • tymianek

  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło topimy,kroimy pange w kwadraciki,wrzucamy do masła,solimy do smaku,dodajemy curry i krkume,wyciskamy cytryne,pruszymy tymiankiem.dusimy pod przykrywka az z pangi wyjda soki.marchew z pietrzuszka scieramy na grubych oczkach,kroimy por.wrzucamy do sosu,podlewamy woda i dusimy dalej,gdy warzywa sie udusza dodajemy ostrej papryki.mozna tez podbic odrobina maki ze smietana.smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 27.05.2011 11:04
apetyczne
gosia561 11.05.2011 11:16
bardzo fajny przepis
Mariolka1 16.02.2011 23:42
rewelacja
iwona332 25.01.2011 00:10
super
buksiak12 08.09.2010 12:40
super
buksiak12 08.09.2010 12:40
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 10:16
mniam
Dorota71 08.09.2010 10:16
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:56
wygląda jak rosołek,mniam
Emilia22 08.09.2010 08:56
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat