Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga W Sosie Śmietanowo - Serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
śmietana 18 proc 1/4 pojemnika
śmietana 30% 1/4 pojemnika
serek topiony 1 kostka
ser żółty starty

Przepis i sposób przygotowania na: Panga W Sosie Śmietanowo - Serowym

1 kg pangi mrożonej obtoczyć w tartej bułce a najpierw posolić i usmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Śmietany zagotować i dodać 1 kostkę serka topionego "Chochland". Jeżeli jeszcze sos rzadki to dorzucić trochę startego sera żółtego. Ser musi się rozpuścić na wolnym ogniu zagęścić sos. Sos doprowadzić do smaku.

Rybę zalać sosem i obficie posypać świeżym koprem następnie zapiec w piekarniku. Podawać najlepiej na ciepło. Zimne też dobrze smakuje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak