Panga smażona.

Panga smażona.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    60 dag
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pangę pokroić na porcje,oprószyć solą ziołową i odstawić na kilka minut.
Bułkę tartą wymieszać z mąką,jajo roztrzepać widelcem w miseczce.
Rybę panierować w jaju i bułce,kłaść na rozgrzany olej i usmażyć na rumiano z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 06.03.2014 08:41
bardzo dobra rybka
Pietruszka 28.02.2014 16:36
nie jem pangi bo nie lubię, ale dorsza często tak przyrządzam na obiad
RenataZ-et 28.01.2014 18:57
lubię taką smażoną rybkę
Ewelina38 15.01.2014 11:47
rewelacyjna rybka, bardzo taką lubimy :)
gacopierz23 02.01.2014 22:14
lubię rybkę
plocia 30.12.2013 20:46
Rybki są zdrowe i smaczne
pestka 19.10.2013 07:37
lubię ryby
Maniek2 03.10.2013 16:36
szybki obiadek i smaczny
Wafelek2601 30.09.2013 09:00
Bardzo lubię pangę
m1monika 18.09.2013 11:24
smaczna rybka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat