Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANGA PO GRECKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
cebula 0,5 kg
marchewka 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoik
pietruszka 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
mąka pszenna

Porada

życzę smacznego

Przepis i sposób przygotowania na: PANGA PO GRECKU

Kroki postępowania

1
Mrożoną pangę układam na sitku by podczas rozmrażania nie leżała w wodzie
Krok 1 - PANGA PO GRECKU foto
2
następnie doprawiam solą i pieprzem cytrynowym, lub zwykłym pieprzem i startą mrożoną cytryną
Krok 2 - PANGA PO GRECKU foto
3
tak przygotowaną rybę obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju na złot kolor
Krok 3 - PANGA PO GRECKU foto
4
na tym samym oleju smażę starte na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę , po chwili dodając cebulę pokrojoną w półksiężyce. Troszeczkę podlewam wodą, by się dusiły
Krok 4 - PANGA PO GRECKU foto
5
Jak warzywa są miękkie , dodaję koncentrat pomidorowy , doprawiam do smaku. Tak przygotowane warzywa układam na półmisku na przemian z usmażoną rybą, którą dzielę na mniejsze kawałki by lepiej się nabierały. Tak przygotowaną rybę można spożywać i na zimno i na ciepło .
Krok 5 - PANGA PO GRECKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 30.12.2015 08:18
smakowita rybka
RenataZ-et 29.12.2015 17:25
pięknie podana :)
Benita 29.12.2015 15:19
Fajnie podana
Futka 29.12.2015 13:50
Świetna i smakowita rybka :)
W poszukiwaniu inspiracji 29.12.2015 13:29
Ale pięknie podane :)
Małgorzata92 29.12.2015 11:29
Ciekawy przepis :)
Ewelina1991 29.12.2015 10:25
pysznie przyrządzona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak