Panga panierowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety zpangi

    3 sztuki
  • mąka

    3 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety porcjujemy. Nacieramy czosnkiem. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Posypujemy vegetą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomcio 20.09.2010 23:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat