Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pampuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
woda letnia 4 szkalnki
mąka pszenna 0,5 kg
cukier 2 łyżki
jaja 2
sól do smaku
słonina 20 dag
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: pampuszki

drozdze rozpuscic w 3 szklankach wody letniej. dodac cukier, dodac 3 szkalnki mąki i sól. odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. jak wyrosnie dodawac maki ile potrzeba az uzyskamy jednolita mase odchodzącą od reki. formowac bułeczki i piec az sie zarumienią. po ostygniecu bułeczki przełożyc do wiekszego garnka i zalać 1 szkalnka wody nastawic na mały ogien az woda odparuje. pampuszki polewamy usmazona wczesniej słoninka z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 01.07.2013 21:07
bardzo fajny przepis
Monia 01.07.2013 21:05
Całkiem smaczna propozycja :)
Smaczna_B 01.07.2013 18:51
pampuszki to bardzo smaczne danie,można je również nadziewać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak