Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 kg
mleko 1 litr
żółtko jajek 2 s
cukier 10 dag
skórka cytrynowa do smaku
dżem dowolny smak
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy ryżowe

Wykonanie:
Ryż opłukać, wsypać do wrzącego mleka i ugotować. Następnie wsypać cukier, startą skórkę z cytryny do smaku, żółtka i wymieszać. Z wystudzonej masy formować na dłoni kuleczki, napełniać dżemem, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i podawać z dodatkiem kompotu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 29.01.2017 12:16
Smacznie wygląda
RenataZ-et 29.01.2017 11:52
fajny pomysł!
Urszula Świeca 29.01.2017 09:07
Smaczne .))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak