Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy
Farsz Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. W międzyczasie zeszklić na oleju drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Kapustę wymieszać z pieczarkami, ostudzić.
2.
Ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier, olej i roztrzepane jajko. Mleko lekko podgrzać wymieszać z drożdżami i wlać do miski z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować na prostokąt. Przy dłuższym boku rozłożyć farsz i zwinąć długą roladę. Pokroić na paszteciki.
3.
Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować żółtkiem i posypać kminkiem
Piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.