Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 4 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mleko ciepłe 1,5 szklanki
olej 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
drożdże 50 g

Farsz

kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 4 duże sztuki
cebula 1 duża sztuka
olej 2 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy

1.
Farsz Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. W międzyczasie zeszklić na oleju drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Kapustę wymieszać z pieczarkami, ostudzić.
2.

Ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier, olej i roztrzepane jajko. Mleko lekko podgrzać wymieszać z drożdżami i wlać do miski z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować na prostokąt. Przy dłuższym boku rozłożyć farsz i zwinąć długą roladę. Pokroić na paszteciki.
3.
Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, posmarować żółtkiem i posypać kminkiem
Piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.12.2015 17:20
Pychota przekąska
bertpvd 16.12.2015 09:27
bardzo dobry przepis
Łukasz15 15.12.2015 23:28
Bardzo dobre
wwwiolka 15.12.2015 23:05
Bardzo fajny przepis.
Lucan 15.12.2015 22:00
Nie znam pieczonych pampuchów..ale może to tylko kwestia nazewnicta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak