Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane z parmezanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 średnie
mąka pszenna 1,5 szklanki
masło 25 g
jajko 1 szt
sól
parmezan starty 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane z parmezanem

Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Następnie najlepiej robotem kuchennym wymieszać ziemniaku, masło, mąkę i sól. Wyciągnąć z robota i ugnieść jeszcze raz rękami razem z parmezanem. Jeżeli za bardzo lepi się do dłoni to podsypać mąką.
Odrywać kawałki ciasta i formować wałeczki, ręce co chwilę oprószać mąką aby wałeczki się do nich nie przyczepiały podczas formowania. Układać na blaszce i smarować roztrzepanym jajem.
Piec w 200 stopniach przez około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 17.04.2013 20:11
dobre do schrupania przy dobrym filmie
idealme 16.04.2013 10:18
bardzo fajna przekąska, do tego jakiś dobry dip, super przepis!
KasiaK90 16.04.2013 10:08
znakomite paluszki
wiola333 16.04.2013 09:56
kusząco brzmi i wygląda
Pyszota 16.04.2013 09:35
świetne do chrupania
Konczi 16.04.2013 08:12
smacznie wyglądają :)
Agnieszka-87-25 16.04.2013 08:11
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak