Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
oregano do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
sos czosnkowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować koncentratem.
Krok 1 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
2
Posypać do smaku oregano i solą. Pociąć w paski.

Krok 2 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
3
Rękoma chwycić na końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka, układać na papierze do pieczenia. piec w temp. 200 stopni około 12-15 minut.

Krok 3 - Paluszki z ciasta francuskiego foto
4
Podawać z sosem czosnkowym.
Krok 4 - Paluszki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 01.10.2015 11:58
doskonałe paluszki
gusia1000 18.09.2015 14:14
Dobra przekąska.
misia53 14.09.2015 18:13
Bardzo mi sie podobają, fajne do podjadania
Wacław 14.09.2015 14:17
fajna przekąska :-)
molanka 14.09.2015 13:29
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak