Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
białko 1 sztuk
parmezan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie należy pokroić w paski o grubości około 2 cm. Ser parmezan zetrzeć na tarce o najdrobniejszych otworach, następnie należy białko jajka kurzego rozmącić widelcem. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, każdy z pasków z ciasta francuskiego należy poskręcać, każdy pasem przy pomocy pędzelka należy posmarować rozmąconym białkiem i delikatnie oprószyć tartym parmezanem. Zapiec w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze około 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 02.12.2013 18:53
Szybkie,smaczne i domowe.
migotka28 02.12.2013 14:47
robię podobne, dodaję szynkę parmeńską w plastrach i skręcam razem z ciastem, posypuję makiem
bogusia19 02.12.2013 11:24
skorzystam z pomysłu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak