Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne z rekina

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rekina 500 g
mozzarella w bloku 60 g (parzona)
kajzerka 1 szt (czerstwa)
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
szalotka 1 szt
smalec 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne z rekina

Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 18.06.2015 13:21
Jeszcze nie jadłam rekina
R'n'G Kitchen 11.06.2015 08:39
Polecamy ,pycha :D
dom-agi 10.06.2015 18:21
Ciekawy pomysł!
Justi2401 10.06.2015 17:45
Ale pyszności i ten wypływający serek, mmmm...
RenataZ-et 10.06.2015 16:02
ciekawa propozycja
IZABELA29 10.06.2015 15:55
warto spróbować
Agnieszka-87-25 10.06.2015 15:07
smacznie się zapowiada
Ewelina1991 10.06.2015 14:45
apetycznie wygląda
Edith85 10.06.2015 14:08
wygląda smakowicie :)
Aleksandra/Olcia 10.06.2015 13:50
wygląda niesamowicie !
aginaa 10.06.2015 13:17
nie jadlam jeszcze rekina
Wafelek2601 10.06.2015 10:52
Ciekawe jak smakują
Malinka 10.06.2015 10:48
Jadłam już kiedyś rekina i bardzo mi smakował :) A Twoja propozycja to raj dla podniebienia :)
pajbek 10.06.2015 10:48
Pyszności :-)
luna76 10.06.2015 10:37
wow!! odlotowe danie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak