Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne w serowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2-3 szt
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
żółty ser starty 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 3 łyżeczki
mąka 3-4 łyżki
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne w serowej panierce

Filety rybne kroimy w paski.

Jajka, majonez, ser żółty, sok z cytryny, sól i pieprz – dokładnie mieszamy.

Kawałki ryby obtaczamy w mące, następnie w jajku z serem i na koniec w bułce tartej ( ręką dociskamy panierkę do ryby).

Na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu smażymy rybę.

Gotowe paluszki rybne odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak