Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki obiadowe bezmięsne

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jest to doskonała, samodzielna przekąska, jak również fantastyczny dodatek do dania głównego!

Składniki:

Składniki:

seler korzeniowy 1 sztuka
nori 8 sztuk
mąka 5 łyżek
mleko sojowe 50 mililitrów
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
bulion warzywny 1 litr
sos sojowy 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki obiadowe bezmięsne

Seler obieramy, kroimy w słupki (mniej więcej takie, jak paluszki rybne). Gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego i kolendry. Wyciągamy z bulionu i studzimy.

Mąkę i napój sojowy mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki selera owijamy w algi (uprzednio zwilżamy wodą). Tak przygotowane paluszki zanurzamy w cieście i obtaczamy w ulubionej panierce.

Smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak