Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki francuskie z parmezanem i czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
parmezan starty 50 g
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki francuskie z parmezanem i czosnkiem

Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, lekko oprószyć mąką i cienko rozwałkować.
Całą powierzchnię posypać drobniutko utartym parmezanem i czosnkiem granulowanym.
Ciasto zwinąć w rulonik i ponownie rozwałkować na ok. 3 mm.

Radełkiem wycinać długie wąskie paseczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C z termoobiegiem i piec do zrumienienia. Ostudzić na blasze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 23.03.2016 10:36
fajny pomysł
gosia56 23.03.2016 09:53
super pomysł;)
Łukasz15 22.03.2016 22:40
Bardzo dobre
ice cubes 22.03.2016 22:26
Z chęcią by się spróbowało :)
norweska20 22.03.2016 21:57
smakowity pomysł
gosia1988 22.03.2016 20:51
Fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak