paluszki do zup słone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • masło

    15 dag
  • śmietana

    15 dag
  • drożdże

    2 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • kminek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami, żółtko, sól- wyrobić ciasto. Z ciasta formować cienkie paseczki takie jak paluszki i układać je na blasze do pieczenia, lekko posmarować olejem, smarować białkiem i posypać kminkiem. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat