Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z siemieniem lnianym

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
1 łyżeczka
siemię lniane 2 łyżka
drożdże 5 gram
woda 175 ml
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z siemieniem lnianym

Mąkę, sól i siemię wymieszać w misce, drożdże rozpuścić z cukrem, wymieszać z wodą, dodać do mąki i wymieszać, wyrobić elastyczne ciasto.
Przełożyć ciasto do miski, przykryć i odstawić na godzinę.

Po tym czasie podzielić ciasto na bułeczki, uformować jaki się chce kształt. ułożyć bułeczki na blaszce przykryć i odstawić na kolejną godzinę.

Piec w 200' ok. 12-20 minut.

Przepis znalazłam na blogu kulinarnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.06.2013 09:53
też ostatnio robię bułeczki w formie warkoczy :)
iziona 26.06.2013 08:33
Świetne, pewnie jak zrobię to mi tak nie wyjdzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak