Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z malinami z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
maliny świeże 200 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z malinami z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy połowę opakowania ciasta francuskiego Ciasto przekrawamy w podłużne paseczki (wyszło mi dokładnie 6 paluchów), następnie każdy pasek nacinamy po bokach w jodełkę, na środku układamy maliny, posypujemy cukrem waniliowym i
Krok 1 - Paluchy z malinami z ciasta francuskiego foto
2
Następnie tworzymy nasze paluchy - zawijamy do środka paseczki ciasta – utworzymy podłużny paluch. Żółtko roztrzepujemy z łyżką mleka i smarujemy nim paluchy.
Krok 2 - Paluchy z malinami z ciasta francuskiego foto
3
Gotowe paluchy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut do zarumienienia ciasta. Można posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Paluchy z malinami z ciasta francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 27.07.2013 19:25
szybko i smacznie
goofy9 23.05.2013 22:45
świetne te paluchy
dagmara020 24.08.2012 07:44
świetny pomysł
dagmara020 24.08.2012 07:44
świetny pomysł
mariusz14 15.08.2012 21:24
pycha
Ewa/kalapurtka 03.08.2012 20:52
Pyszne
Kekerboom 27.07.2012 11:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak