Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowo-sezamowe :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki
ser żółty 150 gram
sezam 2 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowo-sezamowe :)

Kroki postępowania

1
Rulon ciasta francuskiego rozwijamy . Dzielimy nożem na paski o szerokości 1,5 cm i smarujemy zółtkiem .
Krok 1 - Paluchy serowo-sezamowe :) foto
2
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach.
Krok 2 - Paluchy serowo-sezamowe :) foto
3
Potartym żółtym serem obsypujemy blat ciasta.
Krok 3 - Paluchy serowo-sezamowe :) foto
4
Każdy pasek ciasta zwijamy -tworząc spiralkę.
Krok 4 - Paluchy serowo-sezamowe :) foto
5
Spiralki obsypujemy sezamem , czosnkiem granulowanym i solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 stopniach- do zrumienienia . Smacznego :)
Krok 5 - Paluchy serowo-sezamowe :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.10.2016 09:47
lubię takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak