Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy serowe z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
margaryna 150 g
twaróg 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mak do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy serowe z makiem

Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać mikserem mąkę,rozpuszczoną margarynę, proszek do pieczenia i sól.Ciasto przełożyć na podsypany mąką stół, dodać twaróg i zagnieść na elastyczne ciasto.Na podsypanym mąką stole rozwałkować ciasto na grubość ok 4mm,posypać makiem i serem,docisnąć wałkiem aby mak i ser lekko się wbił w ciasto. Nożem pokroić paski o szerokości ok 1 cm.Paluchy ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Piec ok 15 minut na złocisty kolor na 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.02.2014 21:52
fajna przekąska
ONY_za_kare 27.01.2014 11:15
świetne te paluchy!
alaaa 07.06.2013 21:44
pyszne,idealne na przegryzkę
Alex_M 07.06.2013 10:35
bardzo fajne :)
GOSIA18 28.01.2013 11:54
muszę spróbowac
Karolcia12 27.01.2013 22:44
świetne
Fiffi 27.01.2013 22:25
bardzo apetyczne
Justyna Jussstiii 27.01.2013 22:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak