Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier drobny 1/3 szklanki
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery

Cukier dokładnie wymieszać z cynamonem. Ciasto francuskie rozwinąć. Oprószyć połową cukru wymieszanego z cynamonem. Z obu stron od brzegów złożyć ciasto w taki sposób, aby przeciwległe końce znalazły się na środku. Posypać resztą cukru. Ponownie złożyć ciasto z obu stron od brzegu do środka. Pokroić na kromeczki. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak