Pałki z piekarnika

Pałki z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    8 szt
  • marynata do drobiu

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    2 zabki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pałki z piekarnika

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pigila
pigila 16.02.2012 21:56
super
pigila
pigila 16.02.2012 21:54
super
gusia1000 27.01.2012 14:32
Du?o osób to robi na obiad.
MAR3STA 26.11.2011 22:40
zrobię jutro na obaad, ale będzie pyszny;)
smakowita 24.11.2011 20:42
pychotka
pacpaw 22.11.2011 22:10
jak se \"odpoczywam\" od gotowania lub nie mam koncepcji lub czasu na obiad robię takie pałki. Proste i smaczne. Tylko brytfankę trzeba szorować ;o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat