Pałki z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    8 szt
  • marynata do drobiu

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    2 zabki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 16.02.2012 21:56
super
pigila 16.02.2012 21:54
super
gusia1000 27.01.2012 14:32
Du?o osób to robi na obiad.
MAR3STA 26.11.2011 22:40
zrobię jutro na obaad, ale będzie pyszny;)
smakowita 24.11.2011 20:42
pychotka
pacpaw 22.11.2011 22:10
jak se \"odpoczywam\" od gotowania lub nie mam koncepcji lub czasu na obiad robię takie pałki. Proste i smaczne. Tylko brytfankę trzeba szorować ;o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat