Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
marynata do drobiu 1 szt
olej 4 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z piekarnika

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 16.02.2012 21:56
super
pigila
pigila 16.02.2012 21:54
super
gusia1000 27.01.2012 14:32
Du?o osób to robi na obiad.
MAR3STA 26.11.2011 22:40
zrobię jutro na obaad, ale będzie pyszny;)
smakowita 24.11.2011 20:42
pychotka
pacpaw 22.11.2011 22:10
jak se \"odpoczywam\" od gotowania lub nie mam koncepcji lub czasu na obiad robię takie pałki. Proste i smaczne. Tylko brytfankę trzeba szorować ;o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak