Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z marchewką z piekarnika

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 11-12 szt
marchew 2 średnia
rozmaryn 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczka
olej rzepakowy 70-80 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z marchewką z piekarnika

Olej mieszamy z rozmarynem, papryką, imbirem, solą i pieprzem. Zalewamy oczyszczone pałki z kurczaka. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 20 minut. Pałki wkładamy do woreczka foliowego do pieczenia wraz z obraną, umytą i pokrojoną w talarki marchewką. Zamykamy worek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i zostawiamy w piekarniku jeszcze na 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 17.10.2012 08:48
pycha
elficzna 16.10.2012 22:38
pyszni to wygląda:)
gosia1988 16.10.2012 21:31
super
Adamorek 16.10.2012 21:29
pałki są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak