Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w cytrusowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pałki z kurczaka w cytrusowej marynacie.

Składniki:

Składniki:

podudzia z kurczaka 10 sztuk

Składniki na marynatę:

szalotka 4 sztuki
czosnek ząbki 2 ząbki
imbir starty 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sok z limonki 2 sztuki
sok z cytryny 2 sztuki
sok z pomarańczy 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
rum 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w cytrusowej marynacie

Podudzia myjemy, osuszamy i wkładamy do marynaty zrobionej z powyżej podanych składników (łączymy wszystkie składniki razem). Marynujemy całą noc. Podudzia pieczemy w 200 stopniach prze ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak