Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 8 sztuk

Marynata

sos tariyaki 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula biała 2 duże
tabasco 20 kropel
ketchup pikantny 3 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
olej 5 łyżek

Porada

Soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką, przygotowane na ostrą nutę. Idealne na obiad, lub ciepłą imprezową przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka na ostro

1. Cebulę kroimy w duże kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe składniki marynaty. Dokładnie mieszamy. Wrzucamy umyte i osuszone na papierowym ręczniku pałki i dokładnie nacieramy marynatą (także pod skórą). Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

2. Pałki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu kładziemy cebulę z którą się marynowały. Pieczemy 40-50 minut w 190 stopniach. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.10.2016 15:44
fajny przepis
Skotka 14.10.2016 21:03
Pięknie się prezentują:)
kasia.s 14.10.2016 07:04
Apetyczne mięsko :)
Babeczka35 13.10.2016 22:30
Smaczne mięsko.
Lis 13.10.2016 20:21
Bardzo smakowite:)
IKrakowianka 13.10.2016 19:36
to coś dla mnie
MonikaW 13.10.2016 17:37
ogniste i pyszne musi być
Łukasz15 13.10.2016 17:03
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak