Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałki w warzywach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
fasolka szparagowa 1/2 szklanki
pieczarki 1/2 szklanki
bób 1/2 szklanki
papryka czerwona 1/2 szklanki
papryka żółta 1/4 szklanki
marchew 1/4 szklanki
cukinia 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: pałki w warzywach

Kroki postępowania

1
warzywa kroję :
w plastry marchew
pół plastry cukinia
fasolka na pół
paprykę na cienkie słupki
Krok 1 - pałki w warzywach foto
2
pieczarki na grube plastry
pałki myję i wkładam do garnka z zimną wodą dodaję ziele i liść ,gotuję z dodatkiem marchewki około 40 minut
Krok 2 - pałki w warzywach foto
3
następnie dodaję pieczarki i paprykę
Krok 3 - pałki w warzywach foto
4
na koniec dodaję bób i fasolkę oraz cukinię
Krok 4 - pałki w warzywach foto
5
wyjmuję ugotowane pałki
zagęszczam sos
doprawiam
wkładam pałki do sosu
Krok 5 - pałki w warzywach foto
6
podaję na ciepło
Krok 6 - pałki w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 30.07.2014 09:17
apetycznie wygląda
Wacław 29.07.2014 09:19
smaczny obiad
Zdzisław 28.07.2014 16:10
dla mnie smaczne danie podano
IlonaAlbertos 28.07.2014 13:03
Apetyczne, lekkie, zdrowe.
PaniMISIOWA 28.07.2014 13:00
wyglądają bardzo apetycznie
marcia7 28.07.2014 12:36
piękne mają kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak