Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 szt
cebula 1/2 szt
śmietana 2-3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki w sosie

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć. Przełożyć do rondla albo garnka. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać do mięsa i zalać wodą albo bulionem. Dusić do miękkości mięsa.

Natkę opłukać i drobno pokroić, dodać do sosu, jeśli chcemy więcej można zagęścić mąką. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Przez chwile wszystko razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak