Pałki marynowane i pieczone

Pałki marynowane i pieczone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    1 kg
  • musztarda

    2 lyzeczki
  • olej

    2 lyzki
  • miód

    1 lyzka
  • sok z cytryny

    1 lyzka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 lyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy oleju, sok z cytryny, dodajemy miód i musztardę. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem, mieszamy dokładnie. Kurczaka myjemy i oczyszczamy, osuszamy lekko. Nacieramy przygotowaną marynatą. Przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pałki przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 45 minut w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

10.08.2015 09:44
bardzo dobre

Pietruszka

21.12.2014 16:27
pyszny kurczaczek

adelajda

18.12.2014 15:07
Pyszny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat