Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki marynowane i pieczone

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
musztarda 2 lyzeczki
olej 2 lyzki
miód 1 lyzka
sok z cytryny 1 lyzka
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki marynowane i pieczone

Do miseczki wlewamy oleju, sok z cytryny, dodajemy miód i musztardę. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem, mieszamy dokładnie. Kurczaka myjemy i oczyszczamy, osuszamy lekko. Nacieramy przygotowaną marynatą. Przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pałki przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 45 minut w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.08.2015 09:44
bardzo dobre
Pietruszka 21.12.2014 16:27
pyszny kurczaczek
adelajda 18.12.2014 15:07
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak