Pałki kurczaka w miodzie i musztardzie

Pałki kurczaka w miodzie i musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    10 szt
  • miód

    3 łyżki
  • musztarda

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pałki kurczaka w miodzie i musztardzie

Pałki umyć i osuszyć, czosnek przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać z musztardą, dodać przyprawę do kurczaka, paprykę oraz czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Pałki natrzeć marynatą i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso przełożyć do worka do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Ela15 04.04.2017 10:06
lubię takie pyszność
Wiktoria29 01.04.2017 20:22
super obiadek
Ola1984 01.04.2017 11:05
Apetyczna porcja mięsa :)
adelajda 01.04.2017 09:48
Pyszne mięsko
wyattearp 01.04.2017 09:29
smaczne mięsko
ben-ka 31.03.2017 21:31
W miodzie bardzo lubię.
cukiereczek 31.03.2017 15:52
smaczne mięsko
Konczi 31.03.2017 13:37
Lubię takie kurczaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat