Palki kurczaka duszone w sosie warzywnym

Palki kurczaka duszone w sosie warzywnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    6 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • śmietana 18 proc

    1-2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liście selera

    suszony
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • przyprawa uniwersalna

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka opłukujemy osuszamy ,posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na oliwie .Warzywa obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do podsmażonego kurczaka , wrzucamy liść laurowy i 2-3 ziela angielskie, podlewamy szklanką wody i dusimy aż warzywa będą miękkie.
Kurczaka wyjmujemy a warzywa miksujemy blenderem doprawiamy solą pieprzem i liściem selera , powrotem wkładamy kurczaka i mieszamy żeby sos pokrył mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ice cubes 07.03.2016 14:33
Lubię takie dania :)
tobi1989 07.03.2016 11:35
Pyszne danie :)
Małgorzata92 07.03.2016 11:02
Bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat