Pałeczki do barszczyku

Pałeczki do barszczyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • margaryna

    10 dag
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieczarki

    15 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pałeczki do barszczyku

Margarynę dodać do maki razem z żółtkami i śmietaną. Posolić i zagnieść ciasto. Schłodzić. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć razem z cebulą na maśle. Doprawić do smaku. Wymieszać z tartą bułką (ok 2 łyżek). przestudzić. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować. Pokroić na paski o szerokości 10-12 cm. Na paski nakładać przy brzegu farsz i rolować pałeczki. Pokroić na mniejsze części. Ułożyć na blasze i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

kochanyptysiu 28.10.2011 23:28
bardzo fajne
katarzynka455 18.05.2011 15:02
Pomysłowo i pewnie smacznie
Joanna108 13.04.2011 21:00
bardzo fajne !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat