Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pakora warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka z ciecierzycy 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 łyżki
chili Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
woda zimna 3/4 szklanki
olej do smażenia
różyczki brokuła 300 d
fasola szparagowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pakora warzywna

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Pakora warzywna foto
2
W miseczce wymieszać składniki przypraw z mąką z ciecierzycy i mąką kukurydzianą .
Krok 2 - Pakora warzywna foto
3
Wlewać powoli wodę ,cały czas mieszając. ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3 - Pakora warzywna foto
4
Obtaczać warzywa , czyli brokuł , fasolkę w cieście wcześniej ugotowane lub zblanszowane i ostudzone .
Krok 4 - Pakora warzywna foto
5
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Pakora warzywna foto
6
Po usmażeniu wyłożyć na papierowy ręcznik i osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać ciepłe z dowolnym sosem lub ketchupem
Krok 6 - Pakora warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.03.2016 11:35
ciekawie wygląda, chętnie bym spróbowała jak smakuje
gregor# 25.02.2016 21:26
smacznie to wyglada
w mojej kuchni 25.02.2016 16:01
smakowite jedzonko do zjedzenia
tobi1989 25.02.2016 09:28
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak